E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány
First Hungarian Foundation for Animal RightsRólunkCéljainkJogMédiaFórumTámogatóinkÁllatmentésÖrökbefogadás
Gazdira váró állatainkGazdira talált állatainkMegemlékezésGazdakereső program
2006. március 15.
Huncutka története
2005. nyarán láttuk meg elősször a bokorból kikandikáló szempárt...
2005 nyarán láttuk meg elősször a bokorból kikandikáló szempárt, egy dunaparti kutyasétáltatás alkalmával.
A bozótból figyelte a körülötte zajló történéseket, viszont 30 méternél közelebb nem engedett senkit magához.
Természetesen másoknak is feltűnt a kiskutya. Volt aki etetni járt, mások a telefonért nyúltak. Kaptuk is a bejelentéseket sorban.
Meg is próbálkoztunk minden módszerrel a befogása érdekében az altató puska kivételével.(ilyennel sajnos még nem rendelkezünk) Minden hiába. Esélytelenek voltunk egy kutyával szemben, akinek a végtelen tér valamint saját maga álltal készített járatok álltak rendelkezésére a meneküléshez.
Rengeteg időt, pénzt, energiát fektettünk ezekbe az akciókba mindhiába. Huncutka(mert már neve is volt) és az arra járó emberek jókat derültek rajtunk.
Teltek múltak a hónapok, időközben a gyepmester is bejelentéseket kapott Huncutkáról. Meg is próbálkozott a kilövésével(altató puskás) néhányszor, amivel hasonló sikereket ért el mint mi. Huncutka őt is kinevette.
Az idő előrehaladtával a kutyus komoly rajongótáborra tett szert. Volt aki a decemberi csontfagyasztó hidegben is meglátogatta és némi élelem kíséretében boldog karácsonyt kívánt neki.
Mígnem egy februári napon a gyepmester lövése talált. Huncutkát elhurcolták.
Amint hírét vettük a fejleményeknek, azonnal telefonáltunk a gyepmesternek, hogy miután lejárt a két hetes megfigyelési idő nehogy kivégezze a kutyát mert örökbe tudjuk adni. Ő határozottan elzárkózott a dologtól és közölte, hogy a kutya nem kerül ki élve a telepről mert nem normális.
Ha már ilyen komoly etológiai véleményt kaptunk, gondoltuk csak megtesszük a szükséges lépéseket Huncutka megmentése érdekében. Folyamatos kapcsolatban álltunk potenciális örökbefogadójával, aki szintén minden követ megmozgatott kis védence érdekében.
Az erőfeszítések meg is hozták gyümölcsüket. Együtt mentünk Huncutkáért és hoztuk ki a sintér telepről, majd vittük orvoshoz védőoltásra illetve haza új otthonába.
Mellékesen a gyepmesteri munkáért 21 000 ft-ot kellett az ifjú(tanuló) hölgynek kifizetnie. Ebben ugyan a védőoltás is benne volt, de felmerül a kérdés; ki fizette volna ezt és az elaltatást ki ha kivégzésre kerül a sor?
Mindegy. Huncutka azóta is boldogan él Teklával(NORMÁLISAN) és büszkén sétálgat a Duna parton régi kutya-és ember barátai között.
Joggal lehet boldog és büszke, mert már neki is van szerető és odaadó gazdija aki gondoskodik róla és megóvja mindenáron.
L.A.

Hírek
Sztorik
Felhívások
Adományozás
Kutyabaj
International


felhasználónév

jelszó

 regisztráció
 jelszóemlékeztető
 adatvédelem

E.M.Á.A. - Első Magyar Állatjogi Alapítvány